*

Ville Jalovaara Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu kommentoi ajankohtaisia poliittisia ja yhteiskunnallisia tapahtumia

Kaikki blogit puheenaiheesta Maakuntavaltuusto

En ole ehdokkaana maakuntavaaleissa

Lapin Kansa haastatteli muutama päivä sitten kansanedustajia kysyen, aiommeko lähteä ehdokkaaksi aikanaan tuleviin maakuntavaaleihin. Kysyttiin myös ajatusta siitä, että sama henkilö toimisi sekä kunnanvaltuustossa, maakuntavaltuustossa että eduskunnassa.

Maakuntavaltuuston paikka jokaisen kunnan edustajalle

Lauri Tarasti Helsinki-Uusimaa maakuntavaalipiirimalli ei ole toteutuskelpoinen (HS 13.3). Mikäli alue olisi yksi yhteinen vaalipiiri, niin Helsinki saisi paikoista 63,6 % eli lähes määräenemmistön valtuustoon.  Maakuntavaltuuston kokoa ei ole päätetty, mutta jos se olisi 99-paikkainen, niin Helsinki saisi 63 paikkaa, Espoo saisi 19 ja Vantaa 11 paikkaa. Muille kunnille jäisi ainoastaan 6 paikkaa.

Tulisipa oikea maakuntahallinto!

Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuuston kokous (1.6.) sai taas toivomaan aitoa maakuntahallintoa.

Maakuntavaltuuston tilinpäätöskokouksessa ei kuultu edes yhtään ryhmäpuhetta, toisin kuin aiempina vuosina. Ehkä sekin kertoo jotain siitä, mikä merkitys valtuuston kahdella vuosittaisella kokouksella on.

Maakuntaliitto on vähän niin kuin EU, sitä ohjataan poliittisesti lähinnä hallituksen (komission) ja jäsenkuntien (jäsenmaiden) suoran vaikuttamisen avulla. Valtuuston eli parlamentin tehtäväksi jää tehtyjen päätösten siunaaminen tai pieni viilaaminen.

Valtuustoraportti: Kouluja rakennetaan ja lakkautetaan

Joulukuussa kokoustivat Raahen kaupunginvaltuusto (8.12.) ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuusto (1.12.). Työnsä sai jonkinlaiseen päätökseen myös lähidemokratiamallia työstänyt työryhmä.

Raportti maakuntavaltuuston kokouksesta 2.6.2014

Maakuntaohjelmaan tehtiin kulttuurihenkinen lisäys. Ydinvoimasta äänesteltiin tappiollisesti mutta taistelu jatkuu muilla rintamilla.

Ensimmäisen vuoden ihmettelyä

Välitilinpäätös arvioi pikaisesti kaupunginvaltuuston, opetuslautakunnan, liikuntahalliyhtiön hallituksen ja maakuntavaltuuston ensimmäisen vuoden.

Raportti maakuntavaltuuston kokouksesta 2.12.2013

Pohjois-Pohjanmaan liiton valtuusto hyväksyi maakuntakaavan ensimmäisen vaiheen ja oman strategiansa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä