*

Ville Jalovaara Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu kommentoi ajankohtaisia poliittisia ja yhteiskunnallisia tapahtumia

Kaikki blogit puheenaiheesta Indoktrinointi

Koulujen uskontotunneilla hoidetaan vanhempien laiskuutta

YLE kirjoitti kansanedustajien keskuudessa tekemästään tutkimuksesta, jossa kysyttiin viime aikoina tapetilla olleesta uskonnonopetuksen uudistamisesta. Tulokset ovat suomalaisen nuorison kannalta synkkää luettavaa.

Tribalistisen identiteettipolitiikan rauniot

Tuskin kukaan enää ajattelee, että politiikkaa tehdään jollakin tavalla järkeä käyttaen. Näin ei tokikaan ole ja politiikka Suomessa onkin puolitotalitaristista eturyhmä- ja puoluepolitiikkaa. Tilanne tietenkin on tätäkin vakavampi, kuten tavallista.

Pohditaanpa hetki sitä, millä tavalla puolueet muodostuvat, miksi niihin liitytään, miksi niissä ollaan ja minkä vuoksi niistä erotaan. Taustoitus on hyvä aloittaa lätkä- tai jalkapallofaneista.

Ikävä Jeesuksen opetuksia

TL; DR-versio: Minä toivoisin, että evankelisluterilaisen kirkon miljardiomaisuuden päällä istuvat suomalaiset kirkonmiehet kullatuissa saarnastuoleissaan muistuttaisivat itselleen, mitä Jeesuksen opetukset pitävät sisällään. Muistia näyttää olevan syytä virkistää myös Lutherin tai Raamatun opetuksista nöyryyden , lähimmäisenrakkauden, valehtelun tai vaikkapa rikkauksien tavoittelun suhteen.

--------------------------------------------------------------------

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä