Ville Jalovaara Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu kommentoi ajankohtaisia poliittisia ja yhteiskunnallisia tapahtumia

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomalaiset vs. turvapaikanhakijat

Voiko vihapuhe radikalisoida?

En usko että vihapuhe radikalisoisi mitenkään massiivisesti, ei se nyt ainakaan ketään fiksua ihmistä helposti mitenkään hetkauta.  Mutta kun esimerkiksi maahan tulleita turvapaikanhakijoita alkaa olemaan tuhansissa, niin joukkoon mahtuu monenlaista yksilöä ja monenlaista persoonaa.

Suomi Maidanin nöyryytys oli virhe

Kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat jatkavat edelleen leiriytymistään Helsingin keskustassa samalla, kun tätä vastaan mieltä osoittaneiden leiriytyjien käskettiin purkaa leirinsä. Nyt nämä Suomeen taikasanalla tulemista ja maahan väkisin jäämistä vastustavat suomalaiset eivät saa enää edes kävellä Rautatientorin kautta tai nousta bussiin torin pysäkeiltä - näin on ylikomisario Taponen määrännyt.

Trumpituttaako?

Olen ollut kovan flunssan kourissa kohta viikon ja viime viikolla minulla oli aikaa katsella uutislähetyksiä ja lukea mediaa ja somea runsaasti, niin kotimaista kuin kansainvälistä. On oikeastaan aika vaikea pukea ajatuksiaan sanoiksi mutta yritetään.

Vähäväkisen kohtuuton kohtelu

On turha luoda ahdistunutta keskinäistä taistelua siitä, miten turvapaikanhakijoiden tulva järisyttää kansalaistemme oikeusturvaa.

Jokainen suomalainen, jonka elinpiirissä maksuvaikeudet on arkipäivää, ei voi olla ahdistumatta mielikuvasta, jossa muukalaiset vievät heiltä senkin, jonka he uskoivat itselleen kuuluvan.

Maamme työttömien ja syrjäytyneiden elämäntilanne on julma.

Koti viedään, jos vuokraa ei kyetä maksamaan tai maksamattomat auntolainalyhennykset vilkuttavat punaisella.

On tärkeää tunnistaa, mistä muukalaisviha syntyy.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä