Ville Jalovaara Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu kommentoi ajankohtaisia poliittisia ja yhteiskunnallisia tapahtumia

Kaikki blogit puheenaiheesta Rakenteellinen kehittäminen

Savonlinnasta pois - yliopistojen autonomia aikanamme

Itä-Suomen yliopiston (UEF) hallitus teki eilen kokouksessaan yksimielisen päätöksen, että Savonlinnan kampus lakkaa olemasta parin vuoden päästä. On täysin selvää ja ymmärrettävää, että suomalaisesta sivistyksestä huolestuneet sekä savonlinnalaiset nousevat takajaloilleen päätöksen myötä. Ollaanpa kuitenkin rehellisiä.

Onko itsehallinto- ja sote-alueiden tulevien päättäjien tehtävä mahdoton?

Jouduin 1980-luvulla samankaltaiseen, melko hankalaan tilanteeseen kuin tulevien itsehallinto- ja sote-alueiden päätöksentekijät.

 

Olin päätynyt tavallista suuremman suomalaisen organisaation ison alueellisen yksikön “esikuntaan” hallintopäälliköksi. Henkilökuntaa tuossa alueellisessa yksikössä oli lähes 10 000 ihmistä. Esikunnan alaisuudessa toimi 16 hyvin erikokoista (150-2000 ihmistä) alayksikköä, joilla oli omat, samoja hallintotehtäviä hoitavat esikuntansa. Hallintotehtävien määrällinen painopiste oli noiden alayksiköiden esikunnissa.

 

Opiskelijan puheenvuoro

Puheeni Lapin yliopiston lukuvuoden avajaisissa 1.9.2014

 

Arvoisa rehtori, hyvät tiede- ja taideyhteisömme jäsenet, international guests,

Kiitos on sana, jota kuulemme aivan liian harvoin. Tämän ainakin jokainen opiskelija- tai muussa järjestötoiminnassa toimiva on varmasti saanut kokea. Kritiikkiä kyllä annetaan herkästi ja epäonnistumisista muistutetaan, mutta kiitosta ja kehuja on harvemmin tarjolla. Onnistumisia pidetään ilmeisesti niin itsestäänselvyyksinä, ettei niistä aina jakseta vaivautua sanomaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä