*

Ville Jalovaara Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu kommentoi ajankohtaisia poliittisia ja yhteiskunnallisia tapahtumia

Kaikki blogit puheenaiheesta Arvopohja

Paljonko lopulta on paljon

Työstä arvoa ja viennistä kasvua, tekijöille merkitystä ja yrityksille jatkuvuutta. Nämä asiat on todettu monissa juhlapuheissa, selvityksissä ja raporteissa. Vaikka uutta kasvua saadaan aikaan, niin kokonaisuus on edelleen ratkaisematta.

Jos perustaisin puolueen

Jos perustaisin puolueen, niin tässä olisi alustavia suuntaviivoja ja hahmotelmia mitä ajatuksia puolueella (tai itselläni) olisi.

 

Suomalaisuus ja Suomen etu ovat puolueemme arvopohja. Se tarkoittaa ensisijaisesti avointa ja rehellistä päätöksentekoa Suomalaisen hyvinvoinnin takaamiseksi, Suomen ainutlaatuisen ympäristön vaalimiseksi sekä oikeudenmukaisuutta.

 

Lapset ja nuoret ovat maamme tulevaisuus ja mitä paremmin pidämme heistä huolta, sitä paremmin Suomi menestyy tulevaisuudessa.

 

Espoon ja Vantaan lastensuojelu - häpeällistä välinpitämättömyyttä!

Hätähuutoja on kuultu erityisesti lastensuojelun työntekijöiltä, joiden keinot puuttua suojelua tarvitsevien lasten tilanteisiin, eivät enää toteudu.

Päteviä sosiaalityöntekijöitä on vaikea saada, sillä vastuu ylikuormituksesta on tuhoisaa. Työntekijät saattavat myös pelätä, millaisiin syytöksiin joutuvat, jos apua ei ajoissa pystytä kohdentamaan. Jos yhdelle sosiaalityöntekijälle sälytetään lähes sata lasta, lienee helppo ymmärtää, että käytännössä työn mahdollistuminen ei onnistu.

Kuuluuko Soinin raivo ja kielenkäyttö ”yhteiseen arvopohjaan”?

Ulkoministeri Soini (sin) on tullut tunnetuksi vihamielisestä suhtautumisestaan seksuaalivähemmistöjen oikeuksiin. Tämä on ilmennyt aikaisemmassa poliittisessa viitekehyksessä (ps) raivokohtauksina, joista entiset puoluetoverit ovat avautuneet.

Arvo Pohja - Vaarallisimmat valheet ovat aina imeliä

Mitä ihmisille nykyään tulee mieleen sanasta ”arvopohja”? Kotimaan politiikassa Arvo Pohja on mielikuvitusolento, jonka nimi on viime aikoina tullut tutuksi toistuessaan yhden maamme poliittisen historian härskeimmän kesäteatterin vuorosanoissa.

Puoluedemokratian häpeäviikko

Viikon takaisesta Perussuomalaisten puoluekokouksesta on riittänyt parranpärinää. Uusia juonenkäänteitä on ilmaantunut kuin huonossa telenovelassa, enkä usko että vielä ollaan edes päätepisteessä. Aika erikoista, koska maassamme puolueiden omien sääntöjen mukaisia puoluekokouksia on pidetty jo toistasataa vuotta. Useimmiten vanhat johtajat ovat saaneet jatkaa, toisinaan vanhojen tilalle on valittu uusia kasvoja. Tämä on ollut suomalaista puoluedemokratiaa parhaimmillaan. Väki vaihtuu ja karavaani kulkee.

 

Sipilän arvopohja on rikastua veronmaksajien rahoilla

Seura-lehti on tutkinut ja selvittänyt varsin perusteellisesti Sipilän "pisnekset". Selvityksestä käy kiistatta selville, että pääministerimme on rikastuntut veronmaksajien rahoilla ja liittoutumalla liikemiesten ystäväpiiriin. 

Viimeisin päämisteri Sipilän Intian biolaitoksiin perustuva hanke on toteutettu yhdessä Pekkarisen taustavoimien kanssa.

Seura-lehti kirjoittaa:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä