Onko ELY-keskusten perusrahoitus jäänyt maakuntamyllyn jalkoihin?

Tein viime keväällä Helsingin valtuustossa kaupunkilaisilta tulleen laajan palautteen johdosta aloitteen melu-esteiden rakentamisesta Hämeenlinnan väylälle Hakuninmaan-Kaarelan kohdalle. Vilkasti liikennöidyn valtatien varressa olevan alueen asukkaat ovat kärsineet pitkään ohje-arvot selkäesti ylittävästä liikennemelusta. 

Kaupungin aloitevastauksessa vastuu melu-esteiden rakentamisesta siirrettiin Uudenmaan ELY-keskukselle. Sieltä tänä keväänä saamani tiedon mukaan he eivät nykyisellä rahoituksella pysty toteuttamaan juuri lainkaan edellä mainitun kaltaisia meluntorjuntakohteita.

On aivan kohtuuton tilanne, että samaan aikaan, kun valtiovallalla on kaataa satoja miljoonia huteran sote-maakunta hankkeen valmisteluun, ELY-keskuksella ei ole varoja melunsuojaukseen. Jonkun on otettava tilanteesta vastuu ja huolehdittava siitä, että kymmeniä vuosia odotettu meluvalli ilmestyy vihdoin Hakuninmaalle.  

Mielipidekirjoitus Helsingin Uutisissa 20.6.2018 otsikolla ”Kuka rakentaisi meluesteet?”  

villejalovaara
Sosialidemokraatit Helsinki
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu vuodesta 2013, SDP:n valtuustoryhmän varapuheenjohtaja, Helsingin ja Turun yliopistojen dosentti. Ehdolla eduskuntaan 2023.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu