Ville Jalovaara Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu kommentoi ajankohtaisia poliittisia ja yhteiskunnallisia tapahtumia

Suomen hallituksen maakuntahanke vaarantaa Helsingin talouden

Helsingin valtuusto käy parhaillaan lähetyskeskustelua ensi vuoden talousarviosta. Kaupungin taloudellinen tilanne on nyt parempi kuin viime valtuustokaudella.  Tämä on seurausta kansainvälisen talouden myönteisestä kehityksestä ja pääkaupungin elinvoimasta. Tätä elinvoimaa meidän on jatkossa varjeltava.

Kokouksessa kävi ilmi, että suurin epävarmuus pääkaupungin talouden myönteiseen kehitykseen kohdistuu tällä hetkellä Suomen hallituksen pakolla ajaman sote- ja maakuntauudistuksen suunnalta. Uudistuksen tai pikemminkin vallanriistoon, toteutuessa maakunnalle siirtyvien verotulojen ja menojen jälkeen Helsingin verorahoitus suhteessa kasvavan kaupungin investointitarpeeseen alenee merkittävästi. Tämä koskee muutakin kuin sosiaali- ja terveystoimea. Samaan aikaan kaupungin väestömäärää kasvaa tuhansilla vuodessa. Tämä on toimimaton yhtälö niin Helsingille kuin koko Suomelle.

Omassa puheenvuorossani kiinnitin huomiota niihin ongelmiin, joita Helsingillä on päiväkotien ja koulujen kunnon ja sisäilman kanssa. Tilakeskuksesta saamani tiedon mukaan opetustoimenrakennuksissa Helsingillä on korjausvelkaa 410 miljoonaa euroa ja sosiaalitoimen rakennuksissa mukaan lukien päiväkodit on korjausvelkaa 98 miljoonaa euroa. Nämä on lukuja joiden alentamiseksi pitäisi ohjata ensi vuonna enemmän varoja, kun keksiä uusia muita vähemmän tärkeitä menoeriä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Helsingin budjetti on yhtä suuri kuin Viron valtion budjetti.

Ei Helsingillä ole todellakaan rahasta puutetta.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Onnistuu se dosenttismieheltäkin pelin politiikka.
http://villejalovaara.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Toimituksen poiminnat