Ville Jalovaara Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu kommentoi ajankohtaisia poliittisia ja yhteiskunnallisia tapahtumia

Kaupunkiministeri seuraavaan hallitukseen?

Kiitokset Eero Lassilalle hyvästä mielipidekirjoituksesta Helsingin Uutisissa (HU 14.10) koskien Juha Sipilän (kesk.) hallituksen maakuntahallintosuunnitelmia. Kirjoittajan tavoin näen, että uuden hallintoportaan synnyttäminen Suomeen on turha hanke. Sote-uudistus tarvitaan, mutta maakuntauudistus voidaan tarpeettomana kuopata.

Nykyisellään meillä on jo maakuntaliitot ja maakuntovaltuustot, joiden toimintaa voitaisiin kehittää uuden järjestelmän luomisen sijaan. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) on ollut oikealla asiassa kritisoidessaan maan hallituksen yritystä kääntää kelloja taaksepäin kaupungistumiskehityksessä.  Kaupungistuminen on globaali megatrendi, jonka etenemistä Suomessa pitäisi mieluummin tukea kuin vaikeuttaa. Historia osoittaa, että nämä yritykset eivät ole ennenkään onnistuneet. Kuntaministerin rinnalle Suomen seuraavan hallitukseen voitaisiin nimitä kaupunkiministeri, joka pitäisi esillä kaupunkien näkökulmaa Suomea kehitettäessä.  

Mielipidekirjoitus julkaistu Helsingin Uutisissa 18.10.2017

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Suomessa on yksi jotenkin kaupungiksi laskettava alue. Tarvitseeko se ministerinkin?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Suomessa on myös kuntaministeri. Ajatus siitä, että olisi erikseen maalaiskuntamnisteri ja kaupunkiministeri ei ole mitenkään järkevä. Ylipäätään merkittävienkään kysymyten ratkominen sillä, että lisätään milloin mitäkin sektoriministereitä, edustaa kankeaa ja kaavamaista ajattelua.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Pitäsköhän meidän tehdä tässä ruotsalaiset ja hylätä koko kaupunkinimitys. Oltaisiin sitten kaikki ihan vaan kuntalaisia.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Höm, juurikin noista maakuntaliitoista ja -valtuustoista se uusi maakuntahallitus on tarkoitus luoda. Eikö se ole juurikin sitä kaipaamaasi kehittämistä, kun maakuntavaltuustot valitsee äänestäjä, ei kaupunkien ja kuntien sullemullehyvävelijasiskojärjestelmä.

Ja jonkinlainen hallinnollinen porras (johon kansa äänestää edustajansa) nyt vain on pakko luoda siihen soten kylkeen. Näinhän se perustuslakivaliokunta viime vaalikaudella päätti. Mikään kuntainliittohallintohimmelihommeli ei nyt vain riitä!

Vai onko se taas kerran se maakunta -nimitys mikä sos.demeilla takertuu kurkkuun? Onhan teillä se oma ehdotuksenne aluekunnista, joka on käytännössä maakunta, mutta "sisäsiistillä" nimellä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ja Kuntaministerin,perheministerin,EU-ministerin ym.Silti vaikka ministerivirkoja on lisäätty eduskunta ei saa mitään aikaiseksi.

Toista oli ennen pienemmällä ministerimäärällä.
Puolueet ajoi isänmaan ja kansan asioita.Ei puolueiden valtataisteluita sulle,mulle kansan rahoilla.

Toimituksen poiminnat