Ville Jalovaara Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu kommentoi ajankohtaisia poliittisia ja yhteiskunnallisia tapahtumia

Kaupunkilaisilla on oikeus saada yhteys terveysemalle

Tuulikki Hakkarainen kertoi Helsingin Sanomissa (HS 12.1.) vaikeuksistaan saada yhteyttä Vallilan terveysasemalle. Saman tarinan olen kuullut lukemattomia kertoja Vuosaaresta joulukuun alun jälkeen, jolloin vastaava uudistus ruuhkautti siellä puhelinpalvelun. Joulukuun puolivälissä kävimme paikallisten valtuutettujen joukolla selvittämässä tilannetta ja olen eri tavoin koittanut saada asialle huomiota. Nyt tammikuun puolivälissä puhelinlinjat olivat yhä tukossa. Toivon, että Helsingin poliittiset päättäjät joukolla heräsivät soten todellisuuteen. Terveasemille on oikeus saada yhteys. Välillä tuntuu, että julkinen puoli on tietoisesti ajettu Suomessa henkihieveriin, että se voidaan sote valinnanvapauden myötä yhtiöittää ja lopulta kilpailua kestämättömänä lakkauttaa. Tälle tielle en toivo meidän lähtevän.

Mielipidekirjoitus, joka on tarjottu julkaistavaksi Helsingin Sanomiin 12.1.2017.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kannattaa muuttaa Tampereelle.
Täällä pääsee hyvin "arvauskeskukseen" . Samoin julkisenpuolen hammashoitoon .Hoito on 10+ arvoista kummassakin palveluissa.
Veroilleen saa vastinetta.

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Toisenlaisiakin kokemuksia on: Olen kärsinyt useamman viikon mittaisesta flunssasta ja hengitystievaivoista. Viime torstain vastaisena yönä valveuduttuani selostin terveyskeskukseen oireeni kirjallisesti netin kautta. Aamulla kohta kahdeksan jälkeen yhteyshenkilöni (terveydenhoitaja) soitti minulle ja sanoi etsivänsä vastaanottoajan lääkärille. Se järjestyi samaksi aamupäiväksi klo 10.30. Lääkäri koputteli ja kuunteli ja teki diagnoosin - keuhkoputken tulehdus. Hoitona antibioottikuuri. Torstaina puolilta päivin olin käynyt apteekissa hankkimassa lääkkeet. Tähän päivään mennessä oloni on kohentunut lähes normaaliksi.

Myönnän, nettiyhteydenotto on sekava ja vaatii kärsivällisyyttä löytää "oikea paikka"! Siinä on selkeä parannuksen tarve!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kuten kerroin T:re se pelaa hyvin.esim.täällä lähiössä oma terv.keskus.
Olen useasti jos ajanvaraus ei toimi,kävellyt ovesta sisään.Kertonut vaivani,kas kummaa aina löytyy samallepäivällä aika lääkärille.Ellei sairaanhoitaja voi ongelmaa ratkaista.
Peruutusaikoja ,hätätapauksien takia on aina aikoja varalla.
Jos ongelma ei tuolla ratkea lääkäri kirjoittaa lähetteen heti Agutaan (T:re yliopistollinen sairaala ensiapuun)

Tuo ajanvarauskin olisi oltava ilmaista ,verovaroista. Jonotusaikana raksuttaa tuhdin puhelinlaskun soittajalle.

Käyttäjän villejalovaara kuva
Ville Jalovaara

Palaute on, että yleisesti ottaen hoito on hyvää Vuosaaren terveyasemalla, jos sinne hoitoon vain pääsee. Nyt joulukuun alusta muutamalla asemalla yhteyden saamininen on ollut erityisen vaikeaa. Tämä on asia, joka pitää vain voida korjata.

Toimituksen poiminnat