Ville Jalovaara Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu kommentoi ajankohtaisia poliittisia ja yhteiskunnallisia tapahtumia

Helsinki tarvitsee jatkossakin toimivan lautakuntajärjestelmän

Juhannusviikko ja tänään Helsingin valtuuston kevään viimeinen kokous. Illan agendalla tärkeimmät päätökset mitä Helsingin valtuustosalissa on pitkään aikaan tehty. Tänään päätettävässä Helsingin johtamisjärjestelmän uudistuksessa on kyse vallasta ja sen uusjaosta Suomen pääkaupungissa. Joku saa lisää valtaa ja joku taas menettää.  

Sillä kokemuksella mikä itselläni on vuodesta 2008 kertynyt Helsingin politiikasta, ymmärrän, että nykyjärjestelmän sujuvoittamiselle on tarvetta. Kuten Osku Pajamäki SDP:n ryhmäpuheenvuorossa totesi, Helsingin SDP:tä tämän uudistuksen suuntaviivat eivät kaikilta osin miellytä, mutta kolmanneksi suurimman ryhmän hyppääminen metron tai vuoristoradan vauhdista pois tuskin tätä uudistusta innokkaimmin ajaneiden puolueiden valtapoliittisia tavoitteita hidastaisi.

Itse arvostan hyvin korkealla Helsingin lautakuntajärjestelmää ja SDP:n vaatimuksesta seuranneista korjauksista huolimatta olen edelleen huolissani, että tämä malli pienentää sitä joukkoa, joka jatkossa käyttää todellista valtaa kaupungin asioista. Facebookin keskusteluryhmissä kaupungin päätöksiä ei tehdä, vaikka sellainen illuusio saattaa joskus syntyä. Uskon, että monen puolueen aktiivit kantavat perustellusti huolta vallan keskistämisestä entistä pienemmälle piirille.

Itselleni kulttuuri- ja kirjastolautakunnan varajäsenyys ja oli viime kaudella perehdytys kaupungin asioiden hoitoon. Jatkovalmistelussa on pidettävä huoli siitä, että muutkin kuin pormestaristo ja valtuuston jäsenet pääsevät mukaan vaikuttamaan tämän kaupungin asioihin.   

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat