Ville Jalovaara Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu kommentoi ajankohtaisia poliittisia ja yhteiskunnallisia tapahtumia

Kaiken maailman dosentit liittykää yhteen!

Eilisessä Yle A-Studiossa kommentoidessaan kariutuneita yhteiskuntasopimusneuvotteluja pääministeri Juha Sipilä (kesk.) esitti kollektiivista arvostelua Suomen yliopistojen dosenttikunnan osaamista kohtaan tavalla, joka herätti monissa katsojissa hämmennystä. Pääministeri totesi, että Suomesta löytyy liikaa kaiken maailman dosenttia, jotka kertovat mitä ei saa tehdä.

Pääministerin heitto saattoi olla ennalta harkitsematon, mutta kuvastaa valitettavan hyvin maan nykyisen hallituksen asennetta sivistykseen ja koulutukseen. Valtavia leikkauksia on tehty, vaikka ennen vaaleja käyntiin antamassa nuorisolle ties mitä koulutuslupauksia. Koulutuksen ja sivistyssektorin ahdinko näkyy konkreettisesti nyt maan yliopistojen käymissä YT-neuvotteluissa.

Keitä nämä yleisen vitsin kohteena olevat dosentit nyt sitten ovat? Dosentilla on professorin pätevyys ja osaaminen, mutta ei virkaa. Dosentuuria ei Suomen yliopistoissa saa helpolla.  Dosentin arvon myöntäminen tapahtuu huolellinen prosessin jälkeen, jossa arvioidaan henkilön kyky itsenäiseen tieteelliseen tutkimustyöhön sekä opetustaito. Perinteisesti dosentiksi nimittämisen minimivaatimuksena on pidetty tieteellistä tuotantoa, joka vastaa laajuudeltaan ja laadultaan vähintään kahta väitöskirjaa, eli lähes kymmenen vuoden tieteellistä tutkimistyötä. Nykyisin Helsingin yliopistossa painotetaan sitä, että tutkimusten tulisi käsitellä vielä eriaihepiirejä.

Helsingin yliopiston dosenttina esittäisin maan johdolle toivomuksen, että jos viette meidän taloudelliset mahdollisuudet tehdä tutkimusta, niin älkää sentään vähätelkö meidän osaamista. Pääministeri on yhdessä työministeri Jari Lindströmin (ps.) kanssa varmasti tervetullut tutustumaan työllisyystilanteeseen yliopistoilla. Tunnelma ainakin Helsingin yliopiston käytävillä on tämän syksyn ollut hyvin alakuloinen. Tuhatta viittäsataa työntekijää koskevia YT-neuvotteluja on käyty ja tulokset siitä, että kuka saa jäädä ja kuka lähtee tulevat vasta ensi vuoden alussa.

Suuri osa meistä yliopistolaisista tosin on tottunut jo koko työuransa elämään jatkuvassa epävarmuudessa eräänlaisena nykyajan akateemisena proletariaattina. Meidän tutkimukset kyllä kelpaavat yliopiston tulokseen ja hyödyttämään suomalaista yhteiskunttaa, mutta elämämme jatkuvassa epävarmuudessa sen suhteen onko ensi syksynä töitä vai ei.

Suomi on nyt erittäin vaikeassa yhteiskunnallisessa tilanteessa. Pienen maan ainut selviytymisen keino on panostaminen sivistykseen. Tarvitaan maailman huipputason tutkimusta ja opetusta. Tämä taso ei synny, jos koulutuksen resursseja jatkuvasti leikataan ja yliopistojen henkilöstön osaamista maan johdon taholta vähätellään. Päivystäville ja ei-päivystäville dosenteille on tarvetta myös tulevaisuuden Suomessa.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän jennitamminen kuva
Jenni Tamminen

Tein uutisen, johon kokosin reaktioita. Tämä kirjoitus mukana: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/146839-juha-sipila...

t. Jenni / US

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Ville - kiitos tästä. Voisikohan Hirvimäestä tehdä dosentin ennen kuin on ne presidentinvaalit? ;-)

Hmmmm... dosentin homma ilmeisesti vaatii sen tohtorin tutkinnon. JOs kuitenkin maisterismieskin menee jos on "erityistä muuta pätevyyttä".

Kaikenmaailman poliitikoista täällä tämänpäiväiseni ja kommnentissa #3 suoraan eiliseen Sipilän sanomiseen hieman toisessa mielessä -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2077...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

" Pääministeri totesi, että Suomesta löytyy liikaa kaiken maailman dosenttia, jotka kertovat mitä ei saa tehdä."

Enemmän olisin huolestunut pääministerin ja muidenkin ministerien osaamisesta. Edes prosenttilasku ei kaikilta näytä sujuvan.

Stubbille voisi antaa saman kertausopetuksen, jolla eräs assistentti aikoinaan kertasi prosenttilaskua käsitelleen kurssin: prosentti on sadasosa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Pekka #3

Sain muuten monesta laskentatoimen ja kansiksen tenteistä kurssin parhaita vielä siinä vaiheessa kun olin ahketa TuKKK:ssa... lopussa joutui sitten jo vähän punnertamaan.

Veikko Reinikainenkin sai kuulla minulta kunniansa "vahvan markan politiikasta" (oli muuten Säästöpankin hallinnossa) jo vuonna 1991 ja sitten siitä eteenpäin käytäväkeskustelu Veikon kanssa tyrehtyi kun markka alkoi lopullisesti kellua...

miksiköhän? ;-)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Terve Petri!
Reinikaista otti varmasti päähän, että olit eri mieltä - ja mikä pahinta oikeassa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kiitos Ville että valotit hiukan dosenttien osaamista. Julkisuudessa on ollut useimmiten Helsingin yliopiston dosentti Bäckman. Oli mielenkiintoista havaita miten laaja tietomäärä hänelläkin on, valtavasti tieteellistä tutkimustyötä, kaksi väitöskirjaa, professorin pätevyys yms. Hänen arvostuksensa nousi kummasti, jotkut nimittelevät häntä desantiksi!

Käyttäjän TapioLehtimki kuva
Tapio Lehtimäki

Niin. Olihan Joseph Goebbelskin sentään filosofian tohtori. Taisivat istua vierekkäisissä pulpeteissa Bäckmanin kanssa.

Jyrki Paldán

Goebbelsinhan oppeja käytetään ja sovelletaan edelleenkin kaikenlaisessa vaikuttamisessa, kuten valtiollisessa propagandassa, eturyhmien poliittisessa jargonissa ja mikä tärkeintä, myynnissä ja markkinoinnissa. Se sattuu vieläpä olemaan maailman reaalitalouden suurin yksittäinen sektori, joten ei mikään turha mies.

Käyttäjän TapioLehtimki kuva
Tapio Lehtimäki Vastaus kommenttiin #23

Eipä ollut turha, muttei varsinaisesti myöskään kelpo mies. Totuudessa pysyminen ei kuulunut kyseisen herran helmasynteihin - kuten ei dosentti Beenkään. Puhumattakaan nyt myynnin ja markkinoinnin rehellisyydestä.

Akateeminen oppiarvo ei siis ole vilpittömyyden tae. Onhan näitä, kaikenmaailman tohtoreita, oman asiansa häikäilemättömiä ajajia.

Käyttäjän SeppoIlvessalo kuva
Seppo Ilvessalo

Kyllä näitä " kaiken maailman" mielensäpahoittajia riittää. Sanoo kuka tahansa mitä tahansa niin jo on joku kirjoittamassa blogia tai muutoin vain somessa esittämässä syytöksiä vähättelystä, rasismista, ylimielisyydestä ja ties mistä. Touhu näyttää samalta kuin lasten " äiti, toi kiusaa mua" kiljunta hiekkalaatikolla.
Pääministerin kyllästymisen siihen, että " kaiken maailman dosentteja", siis toisin sanoen vaikka minkälaista asiantuntijaa marssitetaan päivästä toiseen kertomaan, mitä ei voi tai mitä ei saa tehdä, ymmärtää kyllä hyvin. Ei siitä, ei sieltä, ei tolta eikä ainakaan multa. Ei, ei ja ei. Tämän ymmärtäminen tietysti edellyttäisi, että ymmärtäisi ajatella myös koko maan etua eikä vain omaa ja oman etupiirinsä etua.

Käyttäjän OlaviHillgren kuva
Olavi Hillgren

Sipilän hallituksen aikana eri blogeissa ovat kirjoitelleet monet asiantuntijat, niin professorit kuin vain muuten yliopistoihmiset. Silmiin pistävää on ollut, että kirjoittaja ovat löytäneet aina ongelmia hallituksen esittämästä, milloin perustuslakitasoisia, milloin oikeudenmukaisuudesta, milloin tasa-arvosta, jne.. Noin äkkinäisesti tarkastellen monen kirjoittajan näkövinkkeli tuntuu olevan lähellä vasemmisto vihreää oppositiota. Eli kirjotuksista ilmenee opposition kaipuu vallankahvaan, vähintäänkin sen tukeminen.

Tietysti sananvapaus on dosentillakin, jopa paljon esillä olleella dosentti Johan Bäckman'lakin. Jolla kirjoituksen perusteella on siten myös professorin pätevyys (tieteellistä tutkimusta kahden väitöskirjan verran?)?

Pekka Pylkkönen

Sieltä Helsinginkin yliopistosta tulee paljon kamaa jonka ihmiset voivat tehdä harrastuksena. Ei siihen työhuonetta tai palkkaa tarvita.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Mikäli yliopistosektorin käytäntöjä tuntisit, niin tietäisit että melkoinen osa työstä tehdään apurahalla. Ei siis palkkatyössä, mikä tietysti tarkoittaa sitä, ettei tutkijalla ole myöskään palkkasuhteessa olevan työntekijän etuja ja oikeuksia.

Työhuoneen kanssakin on vähän niin ja näin. Käytännöt ovat vaihdelleet eri yliopistoissa ja vieläpä yliopistojen sisällä, mutta esimerkiksi itse tein ensimmäiset kolme vuotta väitöskirjaani ilman minkäänlaista työhuonetta. Tai toki olisin voinut sellaisen vuokrata -- silloin se nimittäin maksoi -- mutta tuumasin, että pienellä apurahallani on muutakin käyttöä, ja singlemiehenä pystyn kyllä tekemään hommia kotona.

Heikki Tala

... ja voi myös jättää plärät lukematta, kuten tämä Jussi-poika, joka arvostelee toisten tekemisiä jopa Suomen historian Agricola-sivustolla. Riittää, että Jussilla on valmis inhon tunne jotakin tahoa kohtaan. ;-)
Mutta Jussinkin väikkäri hyväksyttiin Tampereen yliopistossa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Leikkaukset saavat koskea kaikkea muuta paitsi sivistystä? Onpa sivistävää. Eikös siellä eduskunnassakin ole aika monta maisteria? Kertooko se Suomen sivistystasosta? Jokaisen mielipiteen taakse löytyy vähintään yksi tutkija. Tutkija edustaa siis yhtä mielipidettä, karkeasti sanottuna. Tutkijan, dosentin, professorin OMA mielipide on myös taustalla, eikö vaan?

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Sipilä taisi sanoa, että löytyy kaiken maailman dosentteja kertomaan mistä ei saa leikata, mutta eivät kerro mistä saa leikata.

Lausahdus muuttaa muotoaan ja saa täysin eri merkityssisällön, kun siteerataan koknaisuutena. Ja tämä on se lajempikin ongelma, eli jokainen kyllä pystyy osoittamaan mistä ei saa leikata, mutta sen sijaan ratkaisujen esittämisen kanssa on hiljaisempaa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Dosentit - ja professorit - ovat kertoneet mm sen,miten kalliiksi jotkut leikkaukset tulevat.
Siis kuinka paljon ne tulisivat tosiasiassa maksamaan.
Ja ettei kansantalous toimi tällaisella "leikkausperiaatteella " edes vuotta,viidestä puhumattakaan niin,että oikeita säästöjä syntyisi.
He ovat esittäneet myös vaihtoehtoisia toimintatapoja.
Ja totuuksia Suomen talouden rakenteesta ja tilasta.

Miksi ihmeessä heidän pitäisi lisäksi esittää leikkauslistoja?

Käyttäjän mikamustonen kuva
Mika Mustonen

Syömävelkaa lisäämällä ei myöskään Suomen kansantalous tule pitkään toimimaan.

P.S En olekaan dosentti

Kari Lähdesmäki

Sipilä sanoi, että löytyy kaiken maailman dosentteja kertomaan mistä ei saa leikata, mutta eivät kerro mistä saa leikata.

Taas kävi niinkuin nykyisin viestinnässä on tapana: henkilön sanomisesta napataan vain osa ja niin merkitys muuttuu olennaisesti. Oikea tulkinta on se, että pääministeri Sipilä kaipaa hyviä neuvoja siihen, miten tässä vaikeassa taloustilanteessa tulee edetä. Niitä vaan ei juurikaan ole tarjolla.

Vanha viisas Salomokin sen jo sananlaskuihin kirjasi: " Neuvo viisasta ja hän kiittää, Tyhmää neuvova saa vain potkuja."

Jarmo Väisänen

Juuri näin, Jalovaara. Sipilä sen enempää kuin muutkaan eivät tarkoita tuolla "dosentti" sanalla sen kummempaa. Mutta aina joku ottaa herneen nenään. Onhan insinööreistäkin vitsailtu jo vuosikymmenet eikä se tunnu ketään henkilökohtaisesti nyppivän. Ja miksi et kerro millä toimilla kasvua saadaan aikaiseksi vaan keskityt siihen että sinulle tuli paha olo, nyyh. Ai niin...kaiken maailman dosentit!

Raimo Mäkinen

Huh,huh. Menepä arvostelemaan toimittajia tai yliopistoväkeä, niin saat kuulla asiasta kolmessa polvessa. Ovat sen verran herkkänahkaista porukkaa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Mediaa ja tutkimusta arvostellaan jo niiden luonteesta johtuen yötä päivää.
Mutta on eri asia arvostella jotain kuin pitää sitä turhana.
Sekä median että tutkimuksen kohdalla turhana pitäminen on yhteiskunnan kannalta tuhoisaa.

Aimo Wiren

Näille dosenttien ja koulutuksen yleisautuuden puoltajille kommentti: Jobs ja Gates ainakin ovat todenneet yliopistolla opiskelun olleen heille ajanhukkaa perusvaiheen jälkeen. Ei nämä muutkaan taas kerran listatut miljardilahjoittajat ( Facebook Zuckerberg 31v !!) akateemisilla ansioillaan keekoile vaan tekemisillään ja resurssiensa oikealla ohjaamisella näyttävät mistä asiakkaan maksuhalu syntyy ja sehän on kaiken rehellisen toiminnan käyttövoima!!

Jyrki Paldán

Kumpikaan ei ole saavuttanut tieteen saralla mitään mullistavaa. Jobsin saavutukset perustuvat lähes täysin markkinointiin ja Zuckerberg sattui oikeaan paikkaan oikeaan aikaan ja sovelsi oikeaa ideaa. Gates taisi olla porukasta ainoa, joka itse sai (muulla kuin psykologisen manipulaation) osaamisellaan jotain aikaan.

Minun on vaikea hahmottaa asiakkaan maksuhalun herättämisen pitämistä jonain itseisarvollisena saavutuksena. Mutta Goebbels ainakin olisi ollut siinä hommassa hyvä, ehkä meidän pitäisi panostaa hänen metodiensa opettamiseen jos tuollaisia saavutuksia halutaan.

Käyttäjän TapioLehtimki kuva
Tapio Lehtimäki

Mutta Jyrki!

Kehtaatkin rinnastaa Köppelsin noihin koulupudokkaisiin. Tohtorismiehen.

Asko Hiltunen

Tulipa taas paljon parran pärinää tyhjästä. Vasemmisto-oppositio haukkuu kaikkea mitä hallitus tekee. Hallitus on saanut puolessa vuodessa enemmän aikaiseksi, kuin edelliset hallitukset miesmuistiin. Kateutta taitaa se arvostelu vain olla. Vaikea löytää substanssia vasemmiston räksytyksestä.

Sipilä on muuten aivan oikeassa. Kaiken maailman verorahojen käyttäjiä on kyllä suojatyöpaikoissa pilvin pimein, mutta todellista vastuunkantoa ei näytä löytyvän.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Kyllä nyt annoit väärän todistuksen, hallitus ei tähän mennessä ole saanut aikaan muuta kuin sekasortoa. Sipilän on turha haukkua dosentteja, kyllä maan talous on surkeassa tilassa Sipilän hengenheimolaisten eli yritysjohtajien ansiosta. Dosentin tehtävään on itse asiassa tämän maan suurimmat pätevyysvaatimukset, missään muussa virassa ei vaadita tohtorin tutkintoa. Ministeriksi sen sijaan voivat päästä vaikka minkälaiset laskutaidottomat tollot. Sipiläkin toistelee 5 %:n kilpailukykyhyppyä, vaikka ei varmasti tiedä, että mistä luvusta tämä 5 % oikein lasketaan ja puhutaanko prosenteista vai prosenttiyksiköistä.

Käyttäjän ojanaho kuva
Toni Ojanaho

Mikä ero prosenteilla ja prosenttiyksiköillä on tässä tapauksessa?

Asko Hiltunen

Maan talous on surkeassa tilassa, kiitos vasemmistohallitusten ja vasemmistolaisten valtiovarainministereiden. Nytkin demarien varjobudjetissa esitetään tolkuttomia menonlisäyksiä, mutta ei mietitä, saatikka esitetä, miten menot rahoitetaan. Talous saadaan nousuun vain parantamalla kustannuskilpailukykyä, siis alentamalla vientiteollisuuden kustannuksia. Samalla, kun hallitus yrittää löytää keinoja tavoitteeseen pääsemiseksi, tekevät ammattiliitot, tai ainakin jotkut niistä, kaikkensa viennin rapauttamiseksi. Ei kukaan halua investoida maahan, jossa ei ole riittävää vakautta turvaamaan tuloksellinen liiketoiminta.

Tapani Lahnakoski

Paras kommentti Sipilältä mitä olen kuullut. Sen osoittaa jo se, että kaikenmaailman dosentit vetivät herneen nenäänsä.

Jos koulutetaan ihmisiä "kortistomaistereiksi", leikattavaa kyllä löytyisi. Jos joku haluaa kehittyä hauskassa harrastuksessaan, tehköön sen omilla rahoillaan.

Aina tietysti voi löytyä joku, joka hyötyy harrastuksestaan, kuten eräs Helsingin apulaiskaupunginjohtaja, joka pätevöityi kaupunkisuunnitteluun tekemällä gradunsa neuvostoliittolaisesta runoudesta.

Hänellä lienee "pieni" osuus siihen että Helsinki päätti juuri sulkea yhden maailman puhtaimmista yhteiskäyttövoimaloistaan, josta seuraa pelätyn hiilidioksidin päästöjen lisääntymistä.

Helsingin päättäjien suurin munaus varmaan koskaan. Mitäköhän dosentiti tuohon sanovat? Veikkaan, että eivät mitään ja eivät ainakaan mitään järkevää. HELEN tai sen edeltäjä, tuotti aikanaan kaupungille messeviä voittoja. Niistä on ripaus jäljellä ja kohta mennään pakkaselle eli vihreät ovat päässeet tavoitteseensa. Valitettavasti muutkin puolueet ovat haksahtaneet tähän typeryyteen.

Miten mahdoitkaan itse äänestää ja mistä syystä?

Käyttäjän mikamustonen kuva
Mika Mustonen

Eduskunnan oppositiossa on varmasti ankeaa olla neljäkin vuotta, jos asiakysymysten lisäksi puuttuu myös huumorintaju.

Niko Sillanpää

Sipilän purkaus on sikäli outo, että senkun vain jättää kuuntelematta tai lukematta ko. dosenttien politisoituneita ulostuloja. Tarkoitetuilla aloilla heidän kuuntelematta jättämisensä ei yleensä ole järin suuri menetys. Ei heillä ole mitään valtaa Sipilään nähden.

Tai vielä parempi, valitsee ne tahot, joita kuuntelee ja jättää muut täysin huomiotta.

Jari Lantta

Niin minä mieleni pahoitin

Dosentit ja muut viisaat ihmiset, voisivat kertoa, mitä he ovat valmiita itse tekemään, jotta Suomi menestyisi. Nyt varsinkin tietyt A-liikkeet vastaavat: Ei käy, Ei käy, Ei kertakaikkiaan käy.

Kyllä tässä jokaisen on pakko luopua jostakin "saavutetuista eduista" ja tekemään toitä enemmän samalla tai pienemmällä palkalla.

Matti Korhonen

On eroa dosentilla ja dosentilla.
Tottakai dosentuuri edellyttää tieteellisiä julkaisuja, mutta jos ne pohjautuvat teorioihin ja mielipiteisiin ilman konkretiaa, niin kaivurikuskillakin on painavampaa kokemusperäistä tietoa.
Nykyisin on aivan liikaa yliopistoteoreetikkoja ja maailmanparannustieteilijöitä, kun tarvittaisiin matematiikkaan ja luonnontieteisiin pohjaavaa tutkimusta, opetusta ja innovointia.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kyllä teorioita ja teoreettista tutkimustakin edelleen tarvitaan. Teoreettinen ajattelu myös harjaannuttaa käsitttelemään monenlaisia käytännön ongelmiakin. Tietenkin käytännön kokemusta ja tietoa tarvitaan myös,jos otetaan kantaa käytännön asioihin. Kaivinkonekuski voi olla fiksu, mutta hänen maailmankuvansa on todennäköisesti hyvin suppea.

Ei pelkkä matematiikka ja luonnontieteellinen tutkimus tietenkään riitä, vaan tarvitaan myös ihmisen käyttäytymistä ymmärtävää laadullista tutkimusta. Kaikkia näitä esiintyy yliopistoissa.

Maailmanparannustahan kaikki omalla tavallaan suorittavat - niin tutkijat kuin poliitikotkin. Huuhaa on sitten oma osastonsa, joka ei kuulu yliopistojen ohjelmistoihin.

Käyttäjän rvuolle kuva
R. Paul Vuolle

Kyllä tietäjiä löytyy (Saksassa Besserwisser, tai on sille toinenkin sana Saksassa jota en viitsi toistaa tässä). Mutta osaajia ei valitettavasti yliopistomaailmasta juuri löydy. Tekijöitä vielä vähemmän. Näitä tosin ei ole edes juuri poliitikoissa, vaikka nimenomaan johtamista tarvittaisiin.
Hyvän johtajan erottaa muista siinä, että vaikeina aikoina, kun muut vielä ihmettelevät mitä pitäisi tehdä, niin hyvä johtaja tekee päätöksiä (jotka ovat joillekin erittäin kovia) ja vie asioita eteenpäin. Se on selvä, että ei hän myöskään ystäviä aina saa, mutta saa tuloksia aikaiseksi, joista kaikki pääsevät jossakin vaiheessa nauttimaan.

Tätä Suomi, Pohjolan Kreikka, tarvitsee eikä ihmettelijöitä sekä omien etujen valvojia.

Pohjolan Kreikassa tarvitaan kovia päätöksiä ja nopeasti, sekä positiivista asennatta. Pohjolan Kreikan ongelma on, että ei haluta tehdä töitä ja kaiken maailman virkamiehet nauttivat palkkoja vaikka eivät mitään lisäarvoa tuo maalle.

Käyttäjän MattiMulari kuva
Matti Mulari

Kyllä Sipilä osui naulankantaan lausunnossaan. Yliopistoihin on liian paljon pesiytynyt 0 tutkijoita ja jopa -0 tutkijadosentteja. Akateemisen vapauden nojalla monet tekevät sellaista ns.tutkimusta ,mistä ei ole mitään hyötyä yhteiskunnalle tai jos he tutkivat jotakin todellista ongelmaa, niin oikean tutkimustuloksen voi antaa etukäteen jo sokea Kreetakin. Tampereen yliopitossa 1970 luvulla Tymriläiset tutkijat tutkivat, onko huopatossutehtaassa suurempi melu kuin metallitehtaassa. Heidän sloganinsa oli, että tentit läpi Tööttöötillä, kyllä puolue työpaikan järjestää.
Yle näkyy nyt kunnostautuvan , kun haalii ns.asiantuntjoikseen kaiken maailman dosentteja. Huippuna viime viikolla oli talousasiantuntija elokuvataiteen naisdosentti, joka ilmoitti, että kaikki on mennyt pieleen Sipilän hallituksella ja mukana talousasiantuntija lähetyksessä oli tietenkin maailman professori Taito Teivainen.

Heikki Tala

"Dosentilla on professorin pätevyys ja osaaminen, mutta ei virkaa." Kysymys kuuluu, mitä virkaa on sellaisella, jolla ei ole virkaa? Kysyjä on emeritus dosentti, jolla on riittänyt kysyntää. ;-)

Toimituksen poiminnat