Ville Jalovaara Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu kommentoi ajankohtaisia poliittisia ja yhteiskunnallisia tapahtumia

SDP:tä kiinnostavampaa on nyt Suomen tulevaisuus

Sosialidemokraattisen puolueen gallupkannatusta on vatvottu nyt mediassa yötä päivää viime viikosta lähtien. Keskustelulle on paikkansa, mutta pian olisi ehkä aika siirtyä pohtimaan Suomen tulevaisuuden kannalta tärkeämpiä kysymyksiä, kuten sitä miten selviämme ylös nykyisestä talouden taantumasta.

SDP:n gallupkannatuksen laskusta on esitetty useita varsin hyviä arvioita. Jyrki Kataisen (kok.) hallituksen kaikki päätökset eivät ole olleet sen mukaisia, mitä sosialidemokraateilta on odotettu. Lähihistoriasta muistamme, että kyseessä todellakin on edelleen se sama kuuden puolueen hallitus, joka kaksi vuotta sitten kesällä perustettiin, kun muut vaihtoehdot olivat osoittautuneet mahdottomiksi. Poliittisia äärilaitoja edustavan hallituksen päätöksissä varmasti näkyy sen epäyhtenäinen pohja. Sitä missä määrin SDP olisi voinut kääntää joitakin keskeisiä päätöksiä hieman toiseen suuntaan, on helsinkiläisen kunnallispoliitikon vaikea arvioida.

Keskustelu SDP:n suunnasta on enemmänkin kuin tarpeellista. Forssan kokouksesta tulee nyt elokuussa kuluneeksi 130 vuotta. Syyskuussa Tampereella on aiheesta isompi tapahtuma. Aika on otollinen sen pohtimiselle, että millainen voisi olla uusi Forssan ohjelma tai millä nimellä sitä kutsuttaisiinkin. SDP:n periaate-ohjelmaa on uudistettu viimeksi vuonna 1999. Tavoitteeksi voisi nyt ottaa ohjelman päivittäminen kentän käymän keskustelun pohjalta toukokuussa Seinäjoen puoluekokouksessa. Ydinkysymyksiä lienee analysoida Suomen paikkaa osana Eurooppaa ja globaalia maailmaa ja pohtia sitä, millä tavoitteilla SDP voisi tulevaisuudessa edistää Suomen menestystä ja hyvinvointia.

Viime talvena yksi suosituimpia aiheita mediassa oli pohdiskelu SDP:n ministerikierrätyksellä. Jatkuva epävarmuuden tila ei ollut kenenkään etu. Puoluekokous on toukokuussa 2014 ja siihen asti nykyisellä johdolla on puheenjohtajasta puoluehallitukseen mandaatti hoitaa asioita parhaan kykynsä mukaan. Jos he haluavat jatkaa ja heillä on edelleen kokouksen enemmistön tuki, niin alkaa seuraava kaksivuotiskausi.  Kokousastelemista emme vielä tiedä mitään ja nyt niitä on liian aikaista alkaa pitkälle pohdiskelemaan, kun on maassa tärkeämpiäkin asioita hoidettavana.

Suomen taloudella on edessä vaikea syksy ja ehkä myös kylmä talvi. Nyt kaikki voimavarat tulisi suunnata siihen, että yhdessä löydämme ratkaisuja siihen, että miten työllisyys saadaan nousuun ja maa palautettua takaisin myönteisen kehityksen tielle. Tässä suhteessa keskitetyn tuloratkaisuun aikaansaaminen syksyllä olisi ensiarvoisen tärkeää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"SDP:tä kiinnostavampaa on nyt Suomen tulevaisuus"

Sanos muuta. Mitä korkeammalla puoluehierarkiassa henkilö on, sitä suurempaa huolta hän kantaa nimenomaan puolueen pärjäämisestä. Te kolmosketjulaiset sentään katselette asiaa avarammin; lisäksesi esimerkkinä eilen TV1:n ajankohtaisohjelmassa esiintynyt Sanna Marin.

Sampo Ahtola

Papillista sosdem. saarnaa ilman munaa..

Käyttäjän villejalovaara kuva
Ville Jalovaara

En ole pappi, joten en tiedä osaanko saarnatakkaan.

Hannu Töyri

Nyt SDP:ssä etsitään tietä ulos nykyisestä alennustilasta ja sehän täysin luonnollista ja välttämätöntä. Eräs merkittävä valinta on tietysti se, että SDP:ssä uskotaan ja panostetaan toimistotyötä tekeviin naisiin. Ministerikierrätys oli tästä eräs näyttö ja lisää saadaan odottaa. Miesduunariin ei siis enää luoteta SDP:ssä. Ainakin osassa AY liikettä tulee demareilla olemaan vaikeata ja jos persut ottavat paikan, niin vaikeudet lisääntyy. Lisäksi näistä äänistä on kiinnostunut moni muukin puolue. Kataisen johtamalla kokoomuksella on jo osuus, vasemmistoliitto on lähes feministipuolue ja vihreät naisvaltainen ja perussuomalaisissakin naisten osuus lisääntyy selvästi.

No katsotaan kuinka käy.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

"Aivan aluksi haluan kiittää".

Jokos olis aika tunnustaa "Lipposlaisuuden" epäonnistumiset?
Mitä pidemmälle sitä tietä jatketaan, sitä lähempänä on vaatimus kansalaisten perään kuuluttamiseen "tulkaahan apuun".

Vielä ylpeys ei ole antanut periks, mutta ei mene kauaa, ja se voi olla jo silloin myöhästä.

Raimo Luukkanen

Arvoisa Ville
Kirjoituksestasi kuultaa ajatus: jos hallitus oilis tehnyt niinkuin SDP sanoo, niin Suomessa olisi paremmin asiat. Kuule sinä et voi olla enemmän vinossa tässä asiassa. Kun Suomen edessä on kylmä talvi omien sanojesi mukaan, niin se on teidän SDP:n tunaroinnin vika. KANTAKAA VASTUU.

Sampo Ahtola

Siinä mulla toinen pappi saarnaa.. Armahtakaa !!!

Raimo Luukkanen

Arvoisa Sampo
Saarnaan täällä, kun et käy kirkossa ja totta joka sana. Silloin päässäsi on uskonnollisia sanoja, kuten tuo "armahtakaa".

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Edessä on noin viisi laihaa vuotta, jolloin Suomen valtion taloudella on kaksi vaihtoehtoa:

1. Korotetaan veroja ja supistetaan valtionbudjettia.

2. Aletaan ns. elvyttää ja lähdetään Kreikan tielle.

Vaihtoehto yksi on poliittisesti mahdoton vaihtoehto. Joten vaihtoehto kahden mukainen velkarahalla elvytys aloitettaneen viimeistään ensi vuonna sopivasti ennen vaaleja.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Mikä pelasti suomalaisten työpaikat, eikös tukipakeit pitäny tehä se.

http://www.talouselama.fi/uutiset/naita+sanoja+urp...

Tuolta löytyy "Juttalaisten" luppauksia.

Arvo Kuusela

"Mikä pelasti suomalaisten työpaikat, eikös tukipakeit pitäny tehä se."

Mitenkähän tilanne olisi mahtanut kehittyä jos Kreikan olisi annettu mennä konkurssiin ja Euroopan pankkien olisi annettu romahtaa?

Voi olla että sitä kautta oltaisiin päästy taloudessa nopeammin terveelle pohjalle, mutta tällä hetkellä oltaisiin pahassa pulassa ja haaksirikossa ilman noita toimia.

Nyt tilanne ei sentään ole tämän pahempi, tosin tarpeelliset uudistukset muualla kuin Kreikassa ja muissa kriisimaissa ovat vielä kokonaan tekemättä ja niiden teleminen on äärettömän tuskallisen vaikeaa poliittisesti. Siitä syystä, koska ei päästä todelliseen rakenneudistukseen, vaan näperrellään täsmäelvytyspuheiden kanssa, talous jatkunee tässä mallissa vielä pitkään, ellei jostain, Euroopan ulkopuolelta tai muualta, tule jotain odottamatonta ruisketta, joka nostaa tai laskee talouden volyymiä tilapäisesti tai pysyvämmin.

Rakenneudistuksia nyt tarvittaisiin, mutta niistä ei puhuta politikkojen suulla. Kaikenlaiset viestinviejät politiikan ulopuolelta vain esittävät kakenlaista, hekin tosin usein vihjaillen ja kauttarantain.

http://yle.fi/uutiset/op-pohjolan_paajohtaja_kaipa...

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Arvo.
Ei ole mitään muuta kellään esittää kuin pelkkiä otsikoita siitä kuinka tukipaketit olis mukamas ollu pelastamassa yhtään mitään.
Pelkillä otsikoilla ei pitkälle pötkitä.
Ne oli pelkkää pelottelua "hypyistä tuntemattomaan", siis sekin vain pelkkä otsikko.

Nyt kun katsotaan tilannetta, ne otsikotkaan ei ole pitäneet paikkaansa.
"Palomuuri", "domino-ilmiö", "puskuri", ja muut vastaavat heitot on tapahtuneet silti vaikka ollaan rahoitettu rahoittaja-pankkeja.

Ja Arvo, sanot "Voi olla että sitä kautta oltaisiin päästy taloudessa nopeammin terveelle pohjalle, mutta tällä hetkellä oltaisiin pahassa pulassa ja haaksirikossa ilman noita toimia. "

Missä me nyt ollaan? Eikö me olla juuri tuossa tilanteessa?
Kreikka, Portugali, Espanja on levittäneet juuri dominon tavoin tilanteen meille.
Nyt vain sillä erotuksella, että meille on kasvatettu taakka takuumiehen roolissa myös.

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela Vastaus kommenttiin #15

Näen apupaketit periaatteessa Tapanin tavoin. Välittömästi oli kysymys Kreikan lainojen nousevista koroista riskien kasvaessa. Luottotappiotkaan pienestä Kreikasta eivät olisi kaataneet suuria Saksan, Ranskan ym pankkeja, puhumattakaan isommasta romahduksesta. Lehman et Bros oli jo päästänyt ilmoja pois kuplista. Mutta olisivat johtaneet alaskirjauksiin ja vastaavasti leikanneet vaikutusvaltaisten johtajien bonuksia asianomaiselta kvartaalilta. Nythän apupakettien yhteydessä ja jälkeen tehdyt ja tehtävät velkasaneeraukset ovat paljon alkuperäistä tarvetta suuremmat, mutta bonukset eivät kärsi, koska vastuut ovat siirtyneet veronmaksajille.

Ymmärrän, että Katainen yritti saada persut loukkuun pitämällä näiden vastustamia tukipaketteja kynnyskysymyksenä. Kun ansa ei toiminut,on kehitetty tarina vastuun pakoilemisesta.

Urpilaisella ja SPD:llä oli elämänsä tilaisuus panna Kiviniemen-Kataisen avaama piikki kiinni, mutta kantti ei kestänyt. Nyt sitten rämmitään tässä liemessä.

Raimo Luukkanen Vastaus kommenttiin #18

Arvoisa Kalevi
Näin se on juuri mennyt. Ja missä se katainen kantaa vastuuta- toivottavasti valtakunnanoikeudessa, mutta tuskinpa.

Arvo Kuusela Vastaus kommenttiin #18

"Urpilaisella ja SPD:llä oli elämänsä tilaisuus panna Kiviniemen-Kataisen avaama piikki kiinni, mutta kantti ei kestänyt. Nyt sitten rämmitään tässä liemessä."

Suomella olisi ollut mahdollisuus irtautua yhteisestä vastuunkannosta. Se olisi ehkä merkinnyt Suomen irtautumista EU:sta virallisesti, mutta liittymistä siihen epävirallisesti. Eli Suomen olisi omat kauppaetunsa turvatakseen tehtävä sopimukset EU:n kanssa ja olisi ollut pakko noudattaa "direktiivejä", kuten tähänkin asti.

Se ei olisi muuttanut Suomen asemaa, koska EU on joustava suhtautumisessa rimpuileviin ja omapäisesti käyttäytyviin Euroopan valtioihin. Se ei olisi paljon heikentänyt myöskään EU:ta, mutta vähän se olisi sitä nakertanut ja se olisikin ollut se vaarallisempi asia tässä operaatiossa, sillä minun mielestäni Eurooppa kaipaa yhteistyötä, joko EU:n muodossa tai muuten, mutta en usko siihen että muuttamalla yhteistyösysteemiä siitä saataisiin toimivampaa, ei ainakaan lyhyellä tähtäimellä.

En usko että Suomi olisi pystynyt kokonaisuuden kannalta saavuttamaan etua irtautumalla tukipaketeista, joten olen sitä mieltä että niihin oli mentävä. Urpiaisen temppuilut "takuuksien" kanssa sen sijaan olivat turhia ja todennäköisesti maksavat Suomelle jotain, eivätkä tuo helpotusta mihinkään.

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela Vastaus kommenttiin #21

"Vastuunkanto" alkaa olla loppuun kulutettu sana kuten DDR:ssä demokratia. En takerru siihen, mutta Arvo Kuuselan näkemys EU:sta tässä yhteydessä ansaitsee tarkennusta. Apupaketit eivät ole EU:n tuotteita. Ne ovat EU:n euroryhmän käärimiä Saksan ja Ranskan johdolla ja perustettiin vapaaehtoisella sopimuksella. Euroryhmän ulkopuoliset EU:n jäsenet eivät ole niissä mukana. EKP häärii mukana, mutta se on euroryhmän keskuspankkien yhteinen pankki, ei EU:n.

EU:n perussopimus nimenomaan kieltää toisia jäsenvaltioita avustamasta ylivelkaantunutta jäsenvaltioita, ns no bail-out pykälä. Ei olisi ollut mahdollista erottaa EU:sta jäsenvaltioita, joka vain noudattaa perussopimusta.

Tietysti asiasta olisi syntynyt keskustelua. Ehkä muutkin valtiot olisivat rohkaistuneet seuraamaan Suomen esimerkkiä. Ehkä apupaketeista ja niiden ympärille kehitetyistä organisatioista nykyisellään olisi luovuttu ja Kreikka olisi rahoittajiensa kanssa sopinut velkasaneerauksesta jo silloin. Samaa olisi tarvittaessa sovellettu muihinkin kriisimaihin. Koko nykyinen vuosien sotku ja epävarmuus olisi vältetty. Tiedä häntä.

Suomella olisi siis ollut täysi oikeus esittää perustelut ja jäädä pois apupaketeista. Tuskin Englanti tai Ruotsi olisi vaatinut Suomen eroa EU:sta.

Tuomas Taivasaho Vastaus kommenttiin #21

Ei Suomea EU:sta olisi erotettu eikä edes EMU:sta. Erottamiselle ei ole laadittu sääntöä. Ja vaikka erottamaan olisi lähdetty, EMU:n sääntöjen noudattamisellako asiaa olisi perusteltu.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #18

Iltavuorot häirissee näitä kirjoitteluja täällä, mutta kun Jutta lupaa kantaa ranskalaisten pankkien velkataakkaa minun työni kautta, pakkohan on silloin yrittää kantaa sitä vastuuta näin työläismuurahaisena, kun tuo kuningatar niin vaatii.

Se että kuka aukaisi nuo tukipaketit ei sinällään ole väliä kun on kyseessä Keskusta, Kokoomus tai SDP. Niillä kaikilla on ihan sama ajatus tästä menestystarinasta joka on jääny vaille vertaa.
Demarit mielellään tökkii asiasta keskustalaisten silmiin sormillaan, mutta muistetaan kyllä kuka tämän menestytarinan aiheuttaja on, niin samat polut oltais menty.

Katotaan nyt miten Kataisen suu käy kun aletaan puhua tukipakettein menestyksestä säilyyttääkseen suomalaisten työpaikat, on muuten heikoilla jäillä kaveri pilkillä nyt.

Arvo Kuusela Vastaus kommenttiin #15

"Missä me nyt ollaan? Eikö me olla juuri tuossa tilanteessa?
Kreikka, Portugali, Espanja on levittäneet juuri dominon tavoin tilanteen meille.
Nyt vain sillä erotuksella, että meille on kasvatettu taakka takuumiehen roolissa myös."

Nämä "heikot" taloudet, Kreikka ja kumppanit, alkaa pian olla saneerattu, niillä on nousukausi edessä ennenpitkää.

Meillä puolestaan laskukautta piisaa edessäpäin niin pitkään kunnes huomataan että saneeraus on täälläkin välttämätön asia. Näitä rakenteellisten ongelmien takia horjuvia kulisseja ei nimittäin enää velkaelvyttämällä pitkää aikaa pystyssä voida pitää.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #23

Mulla on vähän paha tuntu Arvo tästä "kreikkojen" nousukausista valitettavasti.
Ehkä ne pystyy tulevaisuudessa tuottamaan halvemmalla tuotteita, mutta sitä ennen sosialinen-kriisi on syöny niiden mahdollisuudet.
Ne ui nyt todella syvillä vesissä, ja nyt kun ostovoimaa on purettu menestyneimmistäkin maista, taitaa olla kulutus-juhlat juhlittu.

Ootko huomannu, ei enään kukaan huutele PS.n puoleen että olisivat maalaamassa piruja seinille, ja pitäis jonain mörkö-populisteina.
Kaikki on menny käsikirjoitusten mukaan.

En ole vielä aloittanut lukemaan ja kuuntelemaan Markku Uuspaavalniemen juttuja, enkä kaikkia ihan enään muista, mutta tais mies osua aika kohilleen kans.

Jutan toteama "Suomi on sitoutunut pelastamaan euroa" tais olla Kokkolan tytöltä paha moka.

Arvo Kuusela Vastaus kommenttiin #29

"Mulla on vähän paha tuntu Arvo tästä "kreikkojen" nousukausista valitettavasti."

Nousut ja laskut seuraa toinen toisiaan tässä järjestelmässä. Pahemmastakin lamasta on noustu kuin Kreikan nykyisestä tilanteesta.

Eihän Kreikkaa ole edes pommitettu maan tasalle, kuten Eurooppa oli pommitettu maan tasalle maailmansotien jälkeen, tai Jugoslavian valtiot olivat sotiensa jälkeen, tai Vietnam. Kiina on noussut Mao Tse Tungin jälkeen ja Neuvostoliiton valtiot kommunismin jälkeen.

Myös Pohjois-Korea voisi nousta, jos sillä olisi siihen mahdollisuus.

Kreikan tie ylös on edellisiin verrattuna hyvin helppo, kun sillä on vielä takanaan EU ja se on pakotettu saneeraukseen ja muita tukitoimiakin on vielä tiedossa.

Se on sitten eri asia jos maailma menee yleisesti alaspäin. Luulen että isoja mullistuksia on tulossa maailmanlaajuisesti ja siihen kuuluu elintasoerojen tasaantuminen. Tämä on isompi kuvio johon kuuluu myös Kreikka, mutta kyllä se siitä, tavalla tai toisella.

---------------
"ootko huomannu, ei enään kukaan huutele PS.n puoleen että olisivat maalaamassa piruja seinille, ja pitäis jonain mörkö-populisteina.
Kaikki on menny käsikirjoitusten mukaan."

Oon huomannu ja mielenkiintoista että otit asian esille.

Minun tulkintani on se ettei mikää ole mennyt "Soinilaisten" käsikirjoitusten mukaan, kaikki on mennyt suurin piirtein asiantuntijiiden ennusteiden mukaan. Tästä lamastahan oli alunpitäen povattu pitkää ja sitkeää ja siihen kuuluu ylös-alas sahaava trendi. Taistelua on käytävä koko ajan.

Huutelu on lakannut siksi ettei jakseta enää möykätä turhista asioista.

Soini on myos joko kääntänyt kelkkansa ja takkinsa, tai paljastanut oikean nahkansa populisminsa takaa. Perussuomalaisuus ei ole enää irti EU:sta tai irti eurosta politiikkaa. Epäilen ettei se ole sitä koskaan ollutkaan, muuten kuin kannattajiensa mielissä. Kyseessä on siis ollut alunpitäen kannattajien hämäys ja äänten kalastaminen hämäämällä.

Maahanmuuttokriitikot saa kohkata perussuomalaisen puolueen sisällä ja sosiaalisessa mediassa kohtalaisen vapaasti, mutta mitään ei tapahdu. Puolueen puitteissa ei tehdä mitään alotteita maahanmuuttajien ahdistelemiseksi.

Ruotsin kieltä vastustetaan, mutta onko asian tiimoilla jotain oikeasti tapahtumassa? Onko puolue saamassa mitään aikaan siinäkään asiassa? Minun oma käsitykseni on että pakkoruotsi pitäisi poistaa, mutta eikö se ole jo poistettukin, ainakin osaksi. Ainakaan omalla pojallani ruotsin kieli oli hyvin pieni osa koulunkäyntiä, siis ns. lyhyt kieli. Onko lukion lyhyen kielen pakollisuuden poistamisesta edes syytä pitää moista meteliä?

Perussuomalaisuus jää pelkäksi kouhkaamiseksi, mitään tulosta ei synny, ei tällä kokoonpanolla. Soini näyttää puoluoekokouksen linjauksillaan varmistavan ettei mitään tapahdu vaikka kannatus tästä lisääntyisikin.

---------------

"En ole vielä aloittanut lukemaan ja kuuntelemaan Markku Uuspaavalniemen juttuja, enkä kaikkia ihan enään muista, mutta tais mies osua aika kohilleen kans."

Uuspaavalniemi on eri juttu. Uuspaavalniemi oli kyllä hyvin pitkälle oikeilla linjoilla. Mutta mitä tekemistä Uuspaavalniemellä on perussuomalaisuuden kanssa? Uuspaavalniemi kyllä loikkasi perussuomalaisiin, mutta häntä ja hänen sanomaansa ei siellä otettu vastaan.

Oikeastaan Uuspaavalniemen sanoma on, tai oli, ihan perus- ekonomiaa, kun taas normaali politiikka on perus- populismiin perustuvaa. Tästä johtuu Paavalniemeläisyyden ja politiikan ristiriita. Paavalniemen hylkäsivät kaikki puolueet, kaikki äänestäjät, myös perussuomalaiset ja perussuomalaisten äänestäjät hylkäsivät Paavalniemen, eli hylkäsivät siis perus- ekonomian.

------------

"Jutan toteama "Suomi on sitoutunut pelastamaan euroa" tais olla Kokkolan tytöltä paha moka."

Kokkolan tytöllä on paljon mokia. Yksi moka ja suurin moka Kokkolan tytölle ja koko SDP:lle on ollut persujen populismin matkiminen, vaikka sitä hommaa ei osaa eikä varsinkaan hallitse kukaan muu kuin Timo Soini.

SDP:n oma vanha perinteinen populismi on myös pitkälti hylätty, ja se ansaitsee olla hylätty.

Mitä SDP nyt kaipaa, on samanlainen realismi ja linja jota Keskustassa nyt harrastetaan sen uuden puheenjohtajan johdolla. Keskusta on tässä tilanteessa hylännyt populismin lähes kokonaan, sekä vanhan maalaisliittolaisen propagandan että tämän uuden Soinilaisen propagandan, jota se ehti epätoivoisesti kokeilla Kiviniemen kauden lopulla.

.

Hannu Töyri

SDP:n pitäisi osoittaa, että se välittää meistä. Nyt se ei siltä näytä. Raha jaetaan täysin surutta vähän joka puolelle ja lainsäädäntöä ja direktiivejä rukataan koko ajan siihen suuntaan, että vaikeammaksi eläminen menee täällä Suomessa. Olisiko vääristymä demarien omissa arvoissa?

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Viittaamme jälleen sosiaalidemokraatteihin (SPD).

Vaaliohjelmassa 2013 lukee, että muut eurooppalaiset maat vaan keskittyivät niin kutsutun ”new economyn” finanssimarkkinoihin ja uusin palveluihin. Demarikansleri Gerhard Schröder sen sijaan vahvisti myös valmistavia tuotannonaloja, teollisuutta ja käsityöläisyyttä. Muilla mailla on nyt suunnattomia taloudellisia ja sosiaalisia haasteita itse harjoittamansa deindustrialisaatiopolitiikan vuoksi.

Se on ”andere europäische Länder” - siis kaikki muut eikä vaan jotkin.

Die Voraussetzungen für den wirtschaftlichen Erfolg unseres Landes sind von der SPD geführten
Bundesregierung mit Gerhard Schröder gelegt worden: Statt wie andere
europäische Länder nur auf die Finanzmärkte und neuen Dienstleistungen der so genannten
„new economy” zu setzen, stärkte der SPD-Kanzler Gerhard Schröder auch das
produzierende Gewerbe, Industrie und Handwerk.

Während andere Staaten aufgrund ihrer Deindustriealisierung heute enormen wirtschaftlichen
und sozialen Herausforderungen gegenüberstehen, wuchs mit dieser von
der SPD vorangetriebenen aktiven Industriepolitik Deutschland zu einer modernen und
zugleich einer der erfolgreichsten Volkswirtschaften Europas und der Welt.
http://www.spd.de/linkableblob/96686/data/

Sampo Ahtola

Herzlich gesagt!

Hab auch mein Herz in Heidelberg verloren...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Deutschland ist keine Uganda, und SPD ist gar nicht unser SDP ;-)

Jussi Jääskeläinen

Diipadaapa. Blogin otsikon ja ensimmäisen kappaleen jälkeen heräsi toivo että yrittäisit keskustella itse asiasta, mutta sitten kuitenkin jäit veivaamaan SDP:n asioita.

Viimeisesessä kappaleessa tietysti muistit ilmoittaa että _kaikki_ voimavarat tulisi suunnata talouden ja työllisyyden parantamiseen.

Tämä on juuri teidän demarien ongelma. Liika puhe, vähäiset teot.

Lauri Korhonen

Mietin samaa. SDP ei kiinnosta mutta siitä pitää kirjoittaa. Suomen tulevaisuus kiinnostaa - noin otsikon verran.

Aika reilua.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Onko tämä vain normaalin työllistämispolitiikan eräs variaatio?
"Me upotamme teidät kriisiin ja sitten teemme kaikki yhdessä työtä siitä selviämiseksi."

Tuomas Taivasaho

Demareilla oli vaihtoehto sixtetille, mutta kommunistikokoomuksen kosinnalle ei kerrassaan vain voinut sanoa njet.

Lauri Korhonen

Lipponen avautuu Kokoomuksen aisankannattaja Verkkouutisille kuinka SDP tuskin lähtee PS:n kanssa samaan hallitukseen Soinin aisaa kannattamaan.

Mielenkiintoista. Rauhoitteleeko Lipponen hallituskumppani Kokoomusta vai onko hyvässä alamäessä saatu vauhti jo sumentanut harkintakyvyn. Tai sitten ehkä kiintymys on jotakin syvempää. Jää nähtäväksi pitääkö kuristusote vai iskeekö todellisuus päin näköä.

Kiva kuitenkin että Kataisen aisalla viihtyy. Ja mikäs siinä viihtyessä kun on hyvä alamäki niin antaa mennä vaan... budjettiriiheen.

Toimituksen poiminnat